Індія третій місяць поспіль зменшує імпорт російської нафти – Bloomberg

Індія третій місяць поспіль зменшує імпорт російської нафти – Bloomberg

Укрінформ
Індія скоротила імпорт із Росії третій місяць поспіль у серпні до 1,57 мільйона барелів за добу, найнижчого рівня з січня цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За даними компанії Kpler, що спеціалізується на зборі даних про сировинні ринки, індійські нафтопереробники також скоротили поставки з Іраку, іншого головного постачальника, на 10% у серпні до 848 000 барелів за добу.

Деякі з цих обсягів були замінені різким сплеском імпорту з Саудівської Аравії, який зріс на 63% за місяць до 852 000 барелів за добу.

Читайте також: Ринок нафти стабілізувався

Зазначається, що cпоживання російської сирої нафти в Індії, третього у світі споживача нафти, різко зросло з минулого року, досягнувши піку в 2,15 мільйона барелів за добу у травні, оскільки тоді нафтопереробники з різних країн змагалися за великі знижки на поставки.

Загальний імпорт сирої нафти в Індію, який у серпні знизився на 7% до 4,35 мільйона барелів за добу, проте, швидше за все, зросте з жовтня, оскільки попит на продукцію в четвертому кварталі набиратиме темпів.

Читайте також: Індійські компанії почали платити юанями за російську нафту – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, основна російська сира нафта була перевантажена між танкерами біля Середземноморського узбережжя іспанського анклаву в Північній Африці після чотиримісячної перерви.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-