Генсек ООН засудив переворот у Габоні

Генсек ООН засудив переворот у Габоні

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш рішуче засуджує спробу державного перевороту в Габоні як засіб розв'язання післявиборчої кризи.

Як передає власний кореспондент Укрінформ у Нью-Йорку, про це заявив журналістам у середу речник генсека Стефан Дюжаррік.

«Генеральний секретар дуже уважно стежить за розвитком ситуації в Габоні. Він з глибоким занепокоєнням відзначає оголошення результатів виборів на тлі повідомлень про серйозні порушення фундаментальних свобод», - сказав Гутерреш.

За його словами, Гутерреш підтверджує свій рішучий протест проти військових переворотів і закликає всі сторони виявляти стриманість і вести діалог, а також гарантувати президентові країни та його родині фізичну недоторканність.

Організація Об'єднаних Націй підтримує народ Габону, додав Дюжаррік.

Як повідомляв Укрінформ, у Габоні офіцери армії виступили на національному телебаченні, оголосивши, що беруть у свої руки владу в країні. Військові зазначили, що скасовують результати суботніх виборів, на яких президент Алі Бонго був оголошений переможцем.

Читайте також: Посол Франції залишиться у Нігері попри ультиматум хунти – Макрон

Виборча комісія раніше оголосила, що Бонго набрав трохи менш як дві третини голосів на виборах, які, на думку опозиції, були сфальсифіковані.

Габон до кінця 2023 року є непостійним членом Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-