Моравецький вважає, що після ймовірної смерті Пригожина небезпека від «вагнерівців» досі існує

Моравецький вважає, що після ймовірної смерті Пригожина небезпека від «вагнерівців» досі існує

Укрінформ
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що після ймовірної смерті засновника компанії ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина небезпека з боку вагнерівців, дислокованих у Білорусі, все ще існує.

Про це повідомляє Польське радіо, передає Укрінформ.

За словами Моравецького, відтепер найманці звітуватимуть безпосередньо Кремлю.

«Нехай кожен зараз відповість собі на запитання: чи група Вагнера, яка зараз дислокується в Білорусі, становить більшу чи меншу загрозу? Бо для мене – це риторичне запитання. Група Вагнера, яка зараз є під безпосереднім контролем Путіна і його людей, ще більше, ніж досі – або, принаймні такою ж мірою, - буде використана як знаряддя для провокацій, шантажу, атак та різного роду агресій, щоб розхитати безпекову ситуацію та дестабілізувати країни, що межують з Росією та Білоруссю», - сказав він.

Супутникові знімки, зроблені службою Planet Labs, свідчать про те, що у селищі Цель поблизу Осиповичів, що в центральній Білорусі, почався демонтаж наметів бійців з групи Вагнера.

З понад 270 наметів, в яких проживали російські найманці, прибрали 101. При цьому, як зазначається, у кожному з наметів проживало близько 20 солдатів, тому вважається, що базу покинули до 2000 вагнерівців.

Водночас військова техніка, що знаходиться на базі, залишається на місці.

Читайте також: Зеленський прокоментував аварію літака Пригожина

Незалежні аналітики вважають, що деякі солдати групи Вагнера могли бути передислоковані на інші бази і полігони в Білорусі.

Міністерство внутрішніх справ Польщі оцінює кількість солдатів «Вагнера» на білоруській території у 5 000 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, у Тверській області в Росії у середу розбився приватний літак, на борту якого, за попередньою інформацією, перебував Пригожин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-