Ердоган планує відправити главу МЗС до Росії – обговорювати «зерновий коридор»

Ердоган планує відправити главу МЗС до Росії – обговорювати «зерновий коридор»

Укрінформ
Туреччина продовжує докладати зусиль щодо “зернового коридору”, найближчим часом можливий візит глави МЗС Туреччини в Росію, так само як і зустріч з Путіним віч-на-віч.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав журналістам за результатами візиту в Угорщину, повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

“Нашою метою в цьому, у наших телефонних розмовах з паном Путіним, є позитивне ставлення Росії до питання “зернового коридору”. У вересні відбудеться зустріч G20 в Індії та Генеральна Асамблея ООН у США. Якщо ми знайдемо можливість у цьому напруженому графіку, ми зустрінемося та поговоримо з паном Путіним віч-на-віч”, - сказав Ердоган. 

Президент Туреччини анонсував можливий візит міністра закордонних справ країни в Росію.

“Незабаром мій міністр закордонних справ може здійснити візит в Росію. Тому що дуже важливо, щоб ця робота була очною, так отримати результат буде набагато точніше”, - сказав турецький лідер.

За його слова, Туреччина сподівається на позитивне ставлення України та Росії до її посередницьких ініціатив.

Читайте також: Росія пропонує Туреччині та Катару «зерновий коридор без України» – ЗМІ

“Ми детально говорили про приїзд Зеленського, наші проведені зустрічі з ним, а також наші зустрічі на саміті лідерів НАТО. Я сподіваюся, що ми отримаємо результат, якщо два лідери з вдячністю поставляться до нашого посередництва”, - сказав Ердоган.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський здійснив візит до Туреччини 7 липня, де провів переговори з Президентом Реджепом Таїпом Ердоганом. Мова йшла зокрема про координацію позицій по Формулі Миру, саміт НАТО, гарантії безпеки та зернову ініціативу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-