Нова Зеландія звинуватила Китай, Іран та Росію в іноземному втручанні

Нова Зеландія звинуватила Китай, Іран та Росію в іноземному втручанні

Укрінформ
Китай, Іран та Росія причетні до іноземного втручання у справи Нової Зеландії.

Про це заявила у п'ятницю Служба розвідки та безпеки Нової Зеландії після публікації першої доповіді з оцінкою загроз, передає Укрінформ із посиланням на АР.

У звіті зазначається, що найпомітнішим прикладом іноземного втручання є постійна робота з китайськими громадами у Новій Зеландії, яку проводять люди, пов'язані з розвідувальним підрозділом Компартії Китаю. У доповіді вказується, що новозеландська розвідслужба знає і стурбована діяльністю китайської розвідки у Новій Зеландії, яка націлена проти країни.

Також наголошується, що Іран займається втручанням у життя суспільства, спостерігаючи за іранськими громадами та групами дисидентів у Новій Зеландії.

Читайте також: Нова Зеландія оголосила додаткові санкції проти РФ та Білорусі

Розвідка також пов'язала російську війну в Україні з низкою проблем, включаючи посилення геополітичної конкуренції, порушення ланцюжків поставок і шпигунство за іншими країнами та поширення дезінформації.

«Міжнародні кампанії Росії з поширення дезінформації не спрямовані безпосередньо на Нову Зеландію, але впливають на погляди деяких новозеландців», – йдеться у доповіді.

Усередині країни розвідка виявила, що насильницький екстремізм продовжує становити загрозу. У звіті зазначається, що в Новій Зеландії, ймовірно, були деякі люди, які мали намір і могли здійснити внутрішні терористичні атаки, хоча розвідслужбі не було відомо про якісь конкретні плани.

Читайте також: Глава МЗС Італії виключає військове втручання Заходу в ситуацію у Нігері

«Ми продовжуємо спостерігати провокаційну лексику та насильницькі образи в Інтернеті, націлені на широке коло людей із уже маргіналізованих спільнот», — йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало в країні 16 осіб, пов’язаних з російською розвідкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-