Глава ВООЗ не претендуватиме на посаду генсека ООН

Глава ВООЗ не претендуватиме на посаду генсека ООН

Укрінформ
Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреїсус не буде претендувати на посаду генерального секретаря ООН.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв’ю Bloomberg.

«Абсолютно ні — насправді соромно, що у нас немає жінки-генерального секретаря. Поки що у нас було дев’ять генеральних секретарів і жодної жінки. Чому?», — відповів Тедрос на питання, чи хоче він стати новим генсеком ООН.

Глава ВООЗ додав, що є ще одна причина, чому він не балотуватиметься на топпосаду ООН: відтоді, як він став міністром охорони здоров’я Ефіопії у 2005 році, постійно працював у вихідні дні і майже не брав відпустки.

Через навантаження на ВООЗ через пандемію COVID-19 Тедрос взяв лише 24 дні відпустки за шість років, і хоче проводити більше часу з родиною.

Читайте також: Війна в Україні спровокувала безпрецедентну гуманітарну кризу - представник ВООЗ

За словами співрозмовників, останнім часом Тедрос отримує все більше пропозицій замінити нинішнього генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, який має залишити свій пост в грудні 2026 року.

Як повідомляв Укрінформ, у травні минулого року Всесвітня асамблея охорони здоров'я переобрала Тедроса Аданома Гебреєсуса генеральним директором ВООЗ на другий п’ятирічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-