Понад 1100 білорусів і росіян визнали загрозою національній безпеці Литви

Понад 1100 білорусів і росіян визнали загрозою національній безпеці Литви

Укрінформ
З кінця листопада 2022 року, коли для громадян Росії та Білорусі була запроваджена спеціальна анкета, де треба вказувати ставлення до агресії РФ в Україні, 1164 громадян цих країн були визнані загрозою національній безпеці Литви, з них 910 білорусів і 254 росіяни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Департаменту міграції Литви.

Після оцінки всієї інформації, публічної та непублічної, було встановлено, що 910 громадян Білорусі становлять загрозу національній безпеці, з них 337 отримали відмову у видачі посвідки на тимчасове проживання в Литві, 121 - у зміні такого документа. 205 білорусам анулювали чинну посвідку на тимчасове проживання. Двом громадянам Білорусі відмовили у видачі дозволів на постійне проживання в Литві, у чотирьох анулювали такі документи. 241 білорус отримав негативну відповідь на національну литовську візу.

Своєю чергою, 254 громадян Росії визнали такими, що становлять загрозу національній безпеці. З них 43 росіянам відмовлено у видачі посвідки на тимчасове проживання в Литві, 46 – в її продовженні. Ще 59 громадянам Росії були анульовані раніше чинні дозволи на тимчасове проживання, а 52 росіяни втратили дозвіл на постійне проживання в Литві. Вирішено не видавати посвідку на постійне проживання в Литві, коли особа звертається за нею вперше, двом громадянам Росії. Національну візу не видали 52 росіянам, які подали документи на неї.

Читайте також: Литва стала частіше відмовляти росіянам та білорусам у посвідці на проживання

Після початку повномасштабної російської агресії проти України, підтримуваної Білоруссю, країни Балтії, в тому числі Литва, вжили додаткові заходи щодо своєї національної безпеки. Серед них - підвищена увага до російських і білоруських прохачів національних віз і посвідок на проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-