У ПВК «Вагнер» зараз бракує сил і засобів для великих воєнних операцій – ГУР

У ПВК «Вагнер» зараз бракує сил і засобів для великих воєнних операцій – ГУР

Укрінформ
У ПВК «Вагнер» станом на сьогодні недостатньо сил і засобів для проведення великих воєнних операцій.

Про це у ефірі телеканалу «FREEДОМ» поінформував представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, відповідаючи на питання щодо «Вагнера» і прогнозів по вторгненню у Польщу і Литву, передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на сьогодні говорити про крупні воєнні операції з боку так названої ПВК «Вагнера» не доводиться. У них сил і засобів для цього недостатньо. Але у будь-якому випадку тисячі найманців, вбивць і терористів ПВК «Вагнера» біля кордонів країн ЄС і членів НАТО – це, безумовно, потенційна загроза і причина можливих провокацій і дестабілізації», - заявив Юсов.

Він вважає абсолютно справедливим те, що партнери України звертають на це увагу, вивчають ситуацію, збирають інформацію і готуються до протидію різним сценаріям. «Власне, як і Україна - якщо ми говоримо про наші північні кордони, ми, безумовно, також вивчаємо все, що відбувається і що пов’язане з цим угрупованням», - запевнив представник ГУР.

Окремо він нагадав, чим закінчився бунт керівника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина.

«Його ж не покарали, його дії не були визнані зрадою батьківщині. А це означає, що є певний пакет домовленостей, і у цьому пакеті домовленостей не тільки (є – ред.) обіцянки відвести війська від Москви чи не йти на Москву з боку Пригожина, але і обіцянки Пригожину», - сказав Юсов.

Відповідаючи на питання, чи може говорити те, що через місяць після бунту пригожинські компанії отримали контракти не менш ніж на 2 мільярди рублів, про те, що російська влада зберегла своє неявне фінансування операцій «Вагнера», наприклад, у Африці, представник ГУР висловив думку, що наразі можна побачити, як частина з цих обіцянок, можливо, уже втілюються у життя.

Читайте також: Посол Латвії в НАТО: Провокації «вагнерівців» Альянс розцінюватиме як дії, підтримувані Кремлем

Як повідомлялося, ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів.

Путін заявив, що «вагнерівці» можуть підписати контракт із Міноборони РФ або їхати у Білорусь.

14 липня Міноборони Білорусі оголосило, що найманці ПВК Вагнера прибули до республіки.

За даними української Держприкордонслужби, кількість найманців ПВК «Вагнер», які перебувають у Білорусі, станом на ранок 30 липня становила понад 5000 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-