У Словенії оголосили «червоний» рівень небезпеки через масштабні повені

У Словенії оголосили «червоний» рівень небезпеки через масштабні повені

Відео
Укрінформ
У Словенії оголосили червоний рівень небезпеки через масштабні повені, які спричинили порушення транспортного зв’язку, відключення електроенергії та евакуацію людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За словами метеорологів, сильні дощі у Словенії триватимуть щонайменше наступні 24 години, а згодом, як очікується, поширяться на Хорватію та Боснію і Герцеговину.

Рятувальники ледве дісталися до затоплених районів та закликали людей використовувати гумові човни у місцях, де через зсуви ґрунту перекриті дороги.

Читайте також: У Японії майже третина медзакладів розташовані у зоні високого ризику підтоплення

У центральному Шкоф’я-Лока евакуацію людей проводили гвинтокрилами, в місті були затоплені або знесені течією автомобілі та вантажівки, повідомили місцеві ЗМІ.

У країні був закритий проїзд майже усіма регіональними дорогами на півночі, а також деякими залізничними лініями. Близько 16 000 домогосподарств залишилися без світла.

Як повідомляв Укрінформ, у провінції Хебей на півночі Китаю через масштабні повені й підтоплення, спричинені сильними дощами, що випали за останні кілька днів, переселені в безпечні місця понад 1,2 мільйона жителів.

Фото: The Guardian

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-