У Китаї через масштабні зливи евакуювали вже понад мільйон людей

У Китаї через масштабні зливи евакуювали вже понад мільйон людей

Укрінформ
У провінції Хебей на півночі Китаю через масштабні повені й підтоплення, спричинені сильними дощами, що випали за останні кілька днів, переселено в безпечні місця понад 1,2 мільйона жителів.

Про це з посиланням на місцеву владу повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Близько третини переміщених, понад 857 тисяч осіб, є засудженими, які утримувались під вартою в місцях позбавлення волі та поліцейських дільницях провінції.

Для переміщення людей із небезпечних територій було мобілізовано понад 26 тисяч рятувальників і транспортників, а працівники дорожніх служб станом на середу відновили роботу 512 ділянок доріг, проїзд якими раніше був заблокований через повені та зсуви.

Читайте також: У Пекіні через зливи вже загинули двоє людей

Принесені тайфуном Доксурі проливні дощі із 27 липня майже безперервно йдуть на більшій частині Хебея, через що середня добова кількість опадів у провінції перевищила 146 міліметрів.

Наразі в пошуково-рятувальних роботах і наданні допомоги в Хебеї задіяно майже 5 тисяч рятувальних команд, у складі яких понад 100 тисяч осіб.

За даними місцевого департаменту з надзвичайних ситуацій, лише до 1 серпня через спричинені рясними зливами повені й підтоплення постраждали жителі 94 повітів і районів, а також 826 селищ провінції Хебей.

Читайте також: У Південній Кореї через зливи пошкоджені майже 40 об’єктів культурної спадщини

Для прискорення ліквідації наслідків стихійного лиха та відновлення пошкоджень у провінції Хебей і сусідньому Пекіні, також постраждалому від негоди, протягом останніх кількох днів центральна та місцеві органи влади мобілізували різноманітні ресурси.

Зокрема, на відновлення постраждалих від злив і паводків інфраструктури та об’єктів комунального господарства Центральний уряд Китаю виділив 100 мільйонів юанів (майже $14,3 млн.), ще 44 мільйони юанів (близько $6,17 мільйона) перерахував Організаційний відділ ЦК КПК. Окреме фінансування на екстрені випадки передбачено і урядом провінції Хебей та міською владою Пекіна.

Як повідомляв Укрінформ, у Японії внаслідок потужного тайфуну, що обрушився на острів Окінава, щонайменше одна людина загинула і ще 35 постраждали.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-