У Японії майже третина медзакладів розташовані у зоні високого ризику підтоплення

У Японії майже третина медзакладів розташовані у зоні високого ризику підтоплення

Укрінформ
В Японії майже 30% медичних закладів, включаючи спеціалізовані лікарні для надання екстреної допомоги, розташовані в районах, яким загрожує підтоплення в разі рясних опадів.

Про це йдеться у звіті міністерства охорони здоров’я, праці та соціального захисту Японії, передає Укрінформ із посиланням на Kyodo.

Комісія МОЗ виявила ризик підтоплення у 221 з 765 так званих базових лікарень екстреної медичної допомоги на випадок надзвичайних ситуацій чи стихійних лих. Ці медзаклади обладнані для цілодобового надання допомоги,і мають вертолітні майданчики та спеціально навчений персонал.

У ході перевірки також установлено, що в зонах високого ризику затоплення загалом перебувають 2044 із 7406 лікарень Японії.

У МОЗ заявили, що всім закладам екстреної медичної допомоги вже надіслали інструкції з детальним переліком заходів на випадок підтоплення.

Читайте також: У Південній Кореї через зливи пошкоджені майже 40 об’єктів культурної спадщини

Зазначається, що в Японії акцент зроблено на забезпеченні стабільного функціонування медзакладів на випадок землетрусів, тому в комісії вказують на необхідність терміново вжити заходів для вирішення нових викликів, пов’язаних зі значним зростанням ризиків підтоплення через високий рівень опадів.

Як повідомляв Укрінформ, від початку червня потужні зливи накривають різні регіони Японії, що призводить до підтоплень будівель і зсувів ґрунту, інколи з людськими жертвами, а також до перебоїв у залізничному й авіаційному сполученні. Різке збільшення кількості постраждалих від стихії значно посилило навантаження на систему охорони здоров’я країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-