У Росії засекретили кримінальну справу проти Гіркіна

У Росії засекретили кримінальну справу проти Гіркіна

Укрінформ
У Росії слідство наклало гриф «цілком таємно» на матеріали у кримінальній справі проти терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

Як передає Укрінформ, про це повідомив РБК адвокат Гіркіна Олександр Молохов.

Він також заявив, що подальші коментарі могли б розцінювалися як розголошення державної таємниці.

Наразі Гіркін перебуває у московському СІЗО «Лефортово», його звинувачують у закликах до екстремізму. На останньому судовому засіданні у справі Гіркіна 21 липня йшлося про те, що розслідування ведуть слідчі ФСБ Росії. Раніше він відмовився спілкуватися у СІЗО із членами громадської наглядової комісії, не пояснивши причин відмови.

За звинуваченням у закликах до екстремізму, приводом для якого стали кілька постів у його телеграм-каналі, Гіркіну загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Читайте також: Арешт Гіркіна може свідчити про зміну балансу сил у Кремлі – ISW

Як повідомляв Укрінформ, російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) відправили під арешт в СІЗО на два місяці, до 18 вересня.

У суді він визнав, що розмістив у Телеграмі два пости, один із яких стосувався Криму, другий — виплат військовослужбовцям.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Гіркін неодноразово висловлювався про війну, при цьому нерідко критикував дії керівництва РФ, зокрема Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-