Гіркіна відправили до СІЗО на два місяці

Гіркіна відправили до СІЗО на два місяці

Оновлено
Укрінформ
Російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) відправили під арешт в СІЗО на два місяці, до 18 вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медіазона.

Суддя Міщанського районного суду Москви Олеся Менделєва відправила Ігоря Стрєлкова в СІЗО до 18 вересня, як і просив слідчий.

Вдень про ранковий обшук та затримання Стрєлкова повідомила його дружина Мирослава Регінська. З картки на сайті суду випливає, що справу порушили за статтею про публічні заклики до екстремістської діяльності.

Читайте також: На Москву йшов Пригожин, а взяли Гіркіна - ГУР прокоментувало затримання терориста у Росії

Стрєлкова затримали приблизно опівдні 21 липня у його квартирі у Москві, там провели обшук. Російські медіа повідомляють, що Стрєлкова затримано за заявою колишнього співробітника ПВК Вагнер. Є інформація із джерел, ніби розслідування веде не Слідчий комітет РФ, а ФСБ.

Звинувачення на адресу Стрєлкова пов'язані з двома постами, опублікованими у його Телеграм-каналі, повідомив один із його адвокатів.

«У них він висловив свою думку щодо проблематики, пов'язаної з Кримом. Про можливу здачу Криму (тобто звільнення Україною Крима, - ред.), назвавши це держзрадою», - розповів адвокат.

Читайте також: У Росії затримали Гіркіна - ЗМІ

Стрєлков у суді визнав, що розмістив у своєму Телеграм-каналі два пости, один із яких стосувався Криму, другий — виплат військовослужбовцям.

Як повідомлялося, після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Стрєлков неодноразово висловлювався про війну. При цьому нерідко критикував дії керівництва РФ, зокрема президента РФ Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-