У Німеччині почали будувати завод із виробництва деталей для винищувачів F-35

У Німеччині почали будувати завод із виробництва деталей для винищувачів F-35

Укрінформ
У німецькій федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія 1 серпня дано старт будівництву заводу з виробництва деталей і вузлів бомбардувальника-невидимки F-35 Lightning II.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Війна в Україні та пов’язані з нею геополітичні зміни показують, що наша демократія має бути здатною захищати себе… Агресивна війна Росії проти України також кидає виклик нашим західним цінностям. Нас перевірять: чи ми лише згадуємо ці цінності у недільних промовах, чи також захищаємо їх», - заявив прем'єр-міністр землі Хендрік Вюст на церемонії закладення фундаменту. 

Він додав, що той, хто роззброює демократію, робить закон і свободу беззахисними.

Очікується, що виробництво ключових деталей фюзеляжу розпочнеться вже в 2025 році. Потужність конвеєра – деталі для щонайменше 400 американських літаків.

Завод площею 60 тисяч квадратних метрів розташований у районі аеропорту Візе. Окрім власне виробничих потужностей, плануються також логістичні та складські зони, науково-тестувальні центри, пункт контролю якості тощо.

До інвестування вперше залучені кошти зі спеціального фонду в 100 мільярдів євро, про який канцлер оголосив через кілька днів після початку повномасштабної війни Росії проти України. Партнером двох американських військово-промислових груп Lockheed Martin і Northrop Grumman з німецької сторони є концерн Rheinmetall, який має штаб-квартиру в Дюссельдорфі, земля Північний Рейн-Вестфалія.

Читайте також: Ізраїль додатково закупить у США 25 винищувачів F-35

Lockheed Martin F-35 Lightning II — багатоцільовий винищувач-невидимка п'ятого покоління, вважається одним із найсучасніших бойових літаків у світі. Його складно виявити радарам через особливу форму та використання стелс-технологій у зовнішньому покритті. Літак може транспортувати ядерну зброю.

Минулого року уряд ФРН замовив 35 військових машин цього типу на 8,3 млрд євро. Ними планується замінити застарілі Tornado до 2030 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-