Китай закликав США припинити всі форми військової допомоги Тайваню

Китай закликав США припинити всі форми військової допомоги Тайваню

Укрінформ
Пекін закликав Вашингтон припинити всі форми військової допомоги Тайваню й заявив, що армія Китаю готова захищати національний суверенітет і територіальну цілісність.

Про це йдеться в заяві речника Міністерства оборони КНР Тан Кефея з приводу рішення уряду США надати Тайваню військову допомогу на $345 мільйонів, передає Укрінформ. 

«Надання Сполученими Штатами військової допомоги китайському регіону Тайвань є грубим втручанням у внутрішні справи Китаю, серйозно підриває суверенітет і інтереси безпеки Китаю та загрожує миру і стабільності в Тайванській протоці», - заявив Тан. 

Він наголосив, що питання Тайваню зачіпає основні інтереси Китаю і є "червоною лінією" у китайсько-американських відносинах. 

«Ми закликаємо американську сторону припинити всі форми військової допомоги Тайваню і не йти далі неправильним та небезпечним шляхом», - сказав речник.

Читайте також: Китай поглибив партнерство з РФ, що пом’якшило тиск західних санкцій – розвідка США

Він додав, що Китай рухається до возз’єднання, і «жодна особа чи жодна сила його не зупинить». За його словами, китайська армія уважно стежить за ситуацією в Тайванській протоці і рішуче захищатиме національний суверенітет і територіальну цілісність КНР.

Як повідомляв Укрінформ, уряд США у п’ятницю виділив для Тайваню військову допомогу на суму 345 мільйонів доларів.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-