ЄС запровадив санкції проти порушників прав людини в Конго

ЄС запровадив санкції проти порушників прав людини в Конго

Укрінформ
Європейський Союз запровадив санкції проти дев’яти громадян Конго й Руанди, відповідальних за грубі порушення прав людини у Демократичній Республіці Конго та роздмухування збройного конфлікту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters.

“Обмежувальні заходи включають заборону на подорожі та заморожування майна, а також забороняє громадянам та компаніям ЄС надавати їм кошти”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Унаслідок стрілянини на сході Конго загинули щонайменше 13 осіб

Зазначається, що під європейські санкції потрапив і капітан Жан-П’єр Нірагір з позивним “Гасасіра”, який командує загонами спеціального призначення Сил оборони Руанди, що з травня 2022 року діють на території ДРК.

“Він відповідальний за підтримку збройного угруповання М23, яке роздмухує конфлікт, нестабільність та небезпеку у Конго, зокрема надаючи спорядження та особовий склад”, - заявили у ЄС.

Читайте також: Армія Руанди здійснила спробу вторгнення до Конго

Нагадаємо: М23 - це збройне угруповання, що діє в Конго та, за даними США, Бельгії й експертів ООН, отримує підтримку від сусідньої Руанди. У березні минулого року члени М23 розпочали новий наступ, захопивши кілька конголезьких міст та селищ у регіоні, що межує з Угандою, спричинивши вимушене переселення понад мільйона людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-