Вступ до НАТО та спалення Корану: Швеція звинувачує РФ у кампанії з дезінформації

Вступ до НАТО та спалення Корану: Швеція звинувачує РФ у кампанії з дезінформації

Укрінформ
Міністерство цивільної оборони Швеції заявило, що країна стала ціллю підтримуваною Росією кампанії з дезінформації, яка має на меті завдати шкоди іміджу країни-кандидата в НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Швеція є ціллю кампанії з дезінформації, яку підтримує держава та подібні їй суб’єкти з метою завдати шкоди шведським інтересам і ... шведським громадянам. Ми бачимо, як підтримувані Росією актори поширюють некоректні заяви, наприклад, що за оскверненням священних книг стоїть шведська влада. Це абсолютно неправда», — заявив міністр Карл-Оскар Болін журналістам на пресконференції.

Він додав, що такі державні актори намагалися «створити розкол і послабити міжнародний авторитет Швеції».

Речник Агентства психологічного захисту Швеції Мікаель Остлунд заявив, що Росія використовує дезінформацію для просування свого порядку денного в ЗМІ.

«Очевидно, що однією з таких амбіцій з боку Росії є прагнення ускладнити наш вступ до НАТО», - додав він.

Як повідомлялося, уранці 20 липня сотні протестувальників вдерлися в посольство Швеції в центрі Багдада та підпалили його на знак протесту проти очікуваного спалення Корану в Стокгольмі. Після цього влада Іраку наказала послу Швеції залишити країну.

Читайте також: У Швеції знову намагалися публічно спалити Коран - ЗМІ

Раніше, 28 червня, в день початку мусульманського свята Курбан-байрам, на дозволеній демонстрації біля мечеті у Стокгольмі спалили копію Корану. В уряді Швеції це назвали ісламофобським актом.

Невдовзі після цього поліція Стокгольма дала дозвіл на акцію протесту чоловікові, який заявив про намір спалити Біблію та Тору біля посольства Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-