Росія забороняє імпорт рибної продукції з «недружніх» країн

Росія забороняє імпорт рибної продукції з «недружніх» країн

Укрінформ
Росія запроваджує заборону на імпорт готової продукції з риби та морепродуктів із країн, які Москва вважає недружньою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Таке рішення ухвалив російський уряд, про що у вівторок повідомили у Міністерстві економічного розвитку РФ. За заявою пресслужби відомства, рішення ухвалили в рамках заходів у відповідь на дії «недружніх» країн. Заборона діятиме до кінця цього року.

Російська влада стверджує, що відмова від імпорту з Євросоюзу, США та Норвегії звільнить окремі ніші ринку, які заповнять вітчизняні виробники. Крім того, як вважають у Росрибальстві, «зниження на ринку частки імпортної продукції виключить фактор негативного впливу на вартість волатильності курсу».

Водночас у вівторок стало відомо, що уряд Росії вирішив підвищити ввізне мито на вино та деякі інші товари з так званих недружніх держав. Мита зросли з 12,5% до 20%.

Нові обмеження можуть торкнутися рибних консервів, в тому числі латвійських шпротів, які не підпали під продуктове ембарго у 2014 році. А підвищення ввізного мита на вина, за даними торгових мереж, насамперед вплине на низький та середній цінові сегменти, пише видання «Комерсант».

Читайте також: Заборона на рибу і деревину з росії: Рада закликає світ розширити санкції

Москва визнала недружніми всі країни Євросоюзу, США та Канаду, а також Велику Британію, Японію, Південну Корею та низку інших. Усі вони дотримуються санкцій щодо Росії.

У серпні 2014 року Володимир Путін у відповідь на санкції, введені Заходом через анексію Криму, підписав указ про продуктове ембарго щодо країн, які обмеження підтримали.

У липні 2015 року Путін підписав додатковий указ «Про окремі спеціальні економічні заходи, що вживаються з метою забезпечення безпеки РФ». Згідно з документом, продукти, що надходять із країн, що потрапили під російські санкції, підлягали знищенню.

Як повідомлялося, Президент України висловив вдячність США, Канаді та Євросоюзу, які посилили антиросійські санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-