КНДР уперше з 2020 року дозволила в'їзд іноземній делегації

КНДР уперше з 2020 року дозволила в'їзд іноземній делегації

Укрінформ
Влада Північної Кореї дозволила партійно-урядовій делегації Китаю відвідати країну для участі в урочистостях до 70-ї річниці перемир’я в Корейській війні.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Як зазначається, у КНДР до 70-ї річниці підписання угоди про перемир'я плануються масштабні святкування, включаючи військовий парад.

Центральне інформаційне агентство Північної Кореї повідомило, що китайська делегація на чолі з членом Політбюро ЦК КП Китаю Лі Хунчжуном відвідає країну для участі в урочистостях. Візит відбудеться на запрошення Центрального комітету правлячої Робітничої партії КНДР та уряду.

Це перший відомий випадок, коли Північна Корея запрошує іноземних гостей, відколи країна у 2020 році закрила кордон з метою стримування пандемії COVID-19.

Вантажні перевезення між КНДР і Китаєм частково відновилися торік.

Читайте також: Північна Корея планує збільшити виробництво потужної ядерної зброї - ЗМІ

Корейська угода про перемир'я була підписана 27 липня 1953 року. Документ підписали генерал-лейтенант армії США Вільям Гаррісон, який представляв командування ООН, північнокорейський генерал Нам Іль, який представляв Корейську народну армію і Китайську народну добровольчу армію.

Як повідомлялося, країни «Великої сімки», Європейський Союз і ще три держави планують офіційно звернутися в ООН до Китаю з проханням перекрити Північній Кореї можливості обходити санкції Ради безпеки ООН, використовуючи китайські територіальні води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-