У Литві почали збір на купівлю 500 дронів для України

У Литві почали збір на купівлю 500 дронів для України

Укрінформ
Литовська організація "Maži, bet stiprūs / Малі, але сильні" дала старт акції "Пісні дронів", яка триватиме до 24 серпня з метою зібрати 300 тис. євро для купівлі 500 дронів-камікадзе типу FPV.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi.

Засновник "Maži, bet stiprūs" Раймундас Алекнавічюс нагадав, що на фронті відбувається як контрнаступ українців, так і нові атаки Росії, а одним з найвпливовіших факторів війни є використання дронів.

«Війна в Україні увійде у світову воєнну історію як війна постійно еволюціонуючих технологій дронів. Поряд з бойовими Bayraktar, комерційними DJI та різними безпілотниками з нерухомим крилом, у війні України та Росії наразі все більшого значення набувають дрони-камікадзе типу FPV» - сказав Алекнавічюс.

За його словами, започаткована акція особливо важлива з урахуванням того, що «Росія нещодавно закупила тисячі безпілотників, які завдають величезної шкоди захисникам України».

У ході акції підтримки України "Пісні дронів" планують зібрати 300 тис. євро, на які закупили 500 одиниць безпілотних дронів-камікадзе TORO типу FPV. Вони розроблені українськими та литовськими експертами та вважаються одними із найкращих дронів-камікадзе у своєму класі.

«Рій із 500 дронів, переданий Литвою з нагоди Дня Незалежності України, буде найкращим подарунком, який ми зараз їй можемо зробити», - підсумував ініціатор акції.

Читайте також: Українські військові тестують дрони для розмінування, які отримали від Данії

FPV-дрони, First Person View («вид від першої особи») - це безпілотники із функцією передачі відео в реальному часі з камери на самому БПЛА.

Як повідомлялося, литовський міністр оборони Арвідас Анушаускас заявив, що Литва формує коаліцію з розмінування України та запрошує до участі країни, які мають можливість навчати саперів чи забезпечувати українців необхідним спорядженням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-