Польща направляє додатковий військовий контингент на кордон із Білоруссю

Польща направляє додатковий військовий контингент на кордон із Білоруссю

Фото
Укрінформ
Польща направляє на кордон з Білоруссю додатковий військовий контингент чисельністю понад тисячу військовослужбовців і майже 200 одиниць техніки.

Про це повідомив у Твіттері міністр національної оборони РП Маріуш Блащак, передає Укрінформ.

“Понад 1 тис. військових і майже 200 одиниць техніки з 12-ї та 17-ї механізованих бригад вирушають на схід країни в межах операції “Безпечне Підляшшя”. Це демонстрація нашої готовності реагувати на спроби дестабілізації біля кордону нашої країни”, - написав Блащак.

Як повідомлялося, нещодавно міністр внутрішніх справ і адміністрації РП Маріуш Камінський повідомив, що Польща відправить на кордон з Білоруссю групу з 500 службовців поліції з превентивних підрозділів та відділів протидії тероризму.

Читайте також: Моравецький: Росія розігруватиме «волинську карту», поки не буде з’ясовано все про трагедію

Це відповідь Варшави на збільшення активності й агресивності груп нелегальних мігрантів, які намагаються перетнути кордон з боку Білорусі, а також інформацію про перекидання до Білорусі ПВК “Вагнер”.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що перекидання до Білорусі ПВК “Вагнер”, а також розміщення в цій країні російської тактичної ядерної зброї змінює архітектуру безпеки в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-