Спікер Молдови: У Придністров'ї є група «дипломатів» РФ, які працюють у «зовсім іншій галузі»

Спікер Молдови: У Придністров'ї є група «дипломатів» РФ, які працюють у «зовсім іншій галузі»

Укрінформ
Голова парламенту Молдови Ігор Гросу заявив, що у Придністров'ї особи у статусі дипломатів РФ займаються не лише дипломатичною діяльністю.

Про це повідомляє point.md, передає Укрінформ.

В інтерв'ю румунським ЗМІ молдавський спікер заявив, що питання можливого вислання російських дипломатів за принципом паритету опрацьовується.

"У нас достатньо випадків, коли особи у статусі дипломатів РФ, прибувши до Кишинева, швидко добираються до лівого берега Дністра, у Придністров'я. І вони займаються там не лише дипломатією. Ми знаємо про це, і вони знають, що ми знаємо про це. Зараз ми, звичайно, оцінимо обсяг роботи, який у них тут є, і ухвалимо рішення з цього приводу", - заявив він.

Читайте також: Ймовірність збільшення військової присутності у Придністров’ї є низькою - Генштаб

За словами Гросу, у Придністров'ї «є група так званих дипломатів, яких не можна вважати лише дипломатами, а їхня діяльність належить до зовсім іншої галузі, ніж дипломатична».

«Це стосується галузі спецслужб... Нам доведеться оцінювати кожен випадок окремо», - сказав він.

Спікер зазначив, що були випадки, коли громадянам Російської Федерації, які не змогли достовірно обґрунтувати мету свого візиту, відмовляли у в'їзді в Молдову. "Ми змушені застосовувати спеціальні фільтри при в'їзді в країну для певних громадян та певного профілю відвідувачів", - заявив Гросу.

Читайте також: Українські експортери можуть отримати найкоротший шлях до країн ЄС в обхід окупованого Придністров’я

Як повідомляв Укрінформ, молдавські прикордонники не впустили до країни громадянина Росії, пов'язаного з бойовиками «Л/ДНР».

Фото: point.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-