У Судані внаслідок бойових дій постраждали близько 30 об'єктів культури

У Судані внаслідок бойових дій постраждали близько 30 об'єктів культури

Укрінформ
У Судані щонайменше 28 культурних та археологічних об'єктів знищені або пошкоджені внаслідок бойових дій, які ведуть ворогуючі військові угруповання з середини квітня.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на звіт неурядової організації "Спадщина заради миру", передає Укрінформ.

Як зазначається, у столиці Судану внаслідок бойових дій згоріли цінні книги у бібліотеці, а Національний музей був відрізаний від світу на кілька тижнів.

За словами археолога Бахрійського університету Махасіна Юсіфа, деякі об'єкти, включно з кількома університетами, використовуються у військових цілях.

Читайте також: Понад мільйон людей можуть втекти від конфлікту в Судані - ООН

Зокрема, воєнізовані сили швидкої підтримки (RSF) перебувають у Національному музеї Судану, розташованому в центрі столиці Хартума. Там зберігаються одні з найстаріших мумій у світі. Співробітники музею не змогли потрапити туди, щоб перевірити наявність пошкоджень.

За даними організації "Спадщина заради миру", внаслідок заворушень у західному регіоні Дарфурі пошкоджено щонайменше чотири музеї.

Дах музею у Ньялі, другому за величиною місті Судану і столиці штату Південний Дарфур, зазнав пошкоджень унаслідок влучення снарядів. Це становить ризики для внутрішніх приміщень з огляду на наближення сезону дощів.

Читайте також: У Судані внаслідок обстрілу столиці загинуло 15 осіб, серед яких п’ятеро дітей

Як повідомляв Укрінформ, бої між суданською армією та СШР спалахнули в середині квітня через боротьбу за владу у військовому керівництві країни.

Внаслідок бойових зіткнень, за попередніми даними ООН, близько 2,2 млн осіб були змушені покинути свої домівки, а понад півмільйона залишили країну.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-