У Китаї через сильні дощі евакуювали тисячі людей

У Китаї через сильні дощі евакуювали тисячі людей

Укрінформ
Центральні регіони Китаю потерпають від аномальних злив - у провінції Хунань від негоди постраждали понад 50 тисяч людей та майже 7 тисяч були евакуйовані до безпечних місць.

Про це з посиланням на місцеву владу повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Сильні дощі у провінції Хунань не вщухають від четверга. За даними місцевої метеорологічної служби, у п’ятницю було зареєстровано 137,4 міліметра опадів за годину, що є рекордним для цього регіону показником за всю історію спостережень.

Негода пошкодила понад 1300 будинків та уразила посіви сільгоспкультур на площі майже 2900 гектарів.

Від потужних злив останніми днями потерпають і інші регіони Китаю, зокрема, центральні провінція Сичуань і муніципалітет Чунцін та південні провінції Гуандун, Фуцзянь і Гуансі. Там рясні дощі спричинили паводки та зсуви ґрунту, які завдали масштабних збитків місцевим жителям.

Читайте також: У Китаї шестеро людей загинули через падіння ґрунту й каміння на автобус

Прогнози метеорологів поки що невтішні. На найближчі дні продовжено попередження про підвищену небезпеку сильних злив та грози з поривчастим вітром.

Тим часом місцева влада закликає людей подбати про власну безпеку та слідкувати за повідомленнями про евакуацію.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок потужних злив у південно-західних регіонах Японії одна людина, одна вважається зниклою безвісти, крім того, підтоплені десятки будинків.

Фото ілюстративне: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-