У Нідерландах рекомендують вакцинуватися від коронавірусу вразливим групам

У Нідерландах рекомендують вакцинуватися від коронавірусу вразливим групам

Укрінформ
Бустерна вакцинація від коронавірусу повинна проводитися щорічно для найбільш уразливих груп населення, у тому числі осіб віком від 60 років, медпрацівників.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS, з такою рекомендацією виступила у середу Рада з охорони здоров'я Нідерландів.

“Усім людям старше 60 років і людям, які належать до групи медичного ризику рекомендується щеплення від коронавірусу вже цієї осені. Вагітним жінкам слід робити вакцинацію на 22 тижні. З такою рекомендацією виступила Рада з охорони здоров'я”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Штати скасовують в'їзні COVID-обмеження для іноземців

Зазначається, що йдеться майже про ту саму вразливу групу, яка також отримує щеплення від грипу, а це приблизно чотири мільйони людей.

Через три роки після спалаху пандемії майже все населення Нідерландів створило імунітет, але Рада з охорони здоров’я зазначає, що COVID-19 все ще призводить до госпіталізацій і смертей серед людей зі слабким здоров’ям.

На думку експертів, вакцинація має бути організована восени, можливо, у поєднанні із щепленням від грипу.

“Це забезпечить оптимальний захист взимку”, - зазначили фахівці, додавши, що водночас можливість отримання бустерної дози має зберігатися упродовж усього року.

Читайте також: В Україні 1 липня завершується карантин через пандемію коронавірусу

Рекомендація щодо структурної програми вакцинації направлена міністру охорони здоров'я, добробуту та спорту Нідерландів Ернсту Кейперсу, який має ухвалити остаточне рішення.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2023 року уряд Нідерландів ухвалив рішення скасувати останні з обмежень щодо коронавірусу, серед яких вимога самотестування на COVID-19 у разі симптомів хвороби, а також перебування вдома на карантині.

Читайте також: Розвідка США не має доказів походження коронавірусу з Уханьського інституту в Китаї

Міністр охорони здоров'я Нідерландів Ернст Кейперс сказав, що коронавірус лікуватиметься як будь-яка інша інфекція дихальних шляхів. До коронавірусу підходитимуть так само як до інших респіраторних інфекцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-