Міністр оборони Китаю заявив про готовність поглибити військову співпрацю з В’єтнамом

Міністр оборони Китаю заявив про готовність поглибити військову співпрацю з В’єтнамом

Укрінформ
Міністр оборони Китаю Лі Шанфу під час зустрічі зі своїм в’єтнамським колегою Фан Ван Гіаном заявив, що Китай готовий зміцнювати військові зв’язки з В’єтнамом і тісніше співпрацювати між оборонними відомствами двох країн.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони КНР про результати переговорів міністрів.

«Китай готовий співпрацювати з в’єтнамською стороною для зміцнення зв’язків на високому рівні між військовими двох держав та удосконалення механізмів і поглиблення практичної співпраці», - сказав Лі.

Читайте також: Штати хочуть обмежити експорт до Китаю чіпів для штучного інтелекту – WSJ

За його словами, нинішня міжнародна ситуація є складною, і Азіатсько-Тихоокеанський регіон сьогодні стикається з низкою безпекових проблем.

«Китай і В’єтнам повинні продовжувати спільно працювати й тісно об’єднатись на новому шляху соціалізму, захищати спільні стратегічні інтереси двох країн та робити позитивний внесок у регіональний мир і стабільність», - додав китайський міністр.

Читайте також: Штати направили авіаносець до В’єтнаму на тлі посилення напруженості у відносинах із Китаєм

Його в’єтнамський колега, зі свого боку, зазначив, що В’єтнам продовжуватиме підтримувати політику довгострокової стабільності, добросусідства та всебічного співробітництва з Китаєм.

«В’єтнамські військові готові продовжувати зміцнювати співпрацю з Китаєм у різних сферах, таких як політична робота, захист кордонів та навчання особового складу, і вивести двосторонні військові відносини на новий рівень», - сказав Фан.

Зустріч глав оборонних відомств відбувається на тлі суперечок Ханоя з Пекіном щодо кордонів у Південно-Китайському морі, де Китай висуває претензії на майже всю акваторію, претендуючи й на виключні морські економічні зони В’єтнаму та інших країн регіону, а також у той час, коли Сполучені Штати прагнуть покращити свої зв’язки з В’єтнамом.

Читайте також: Протидія ядерній загрозі з боку КНДР: Південна Корея та В'єтнам підписали низку угод

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати направили атомний авіаносець USS Ronald Reagan до В’єтнаму для демонстрації підтримки цієї країни на тлі посилення територіальних суперечок між Ханоєм і Пекіном у Південно-Китайському морі.

Корабель зайшов до портового міста Центрального В’єтнаму Дананг у неділю й залишатиметься там до 30 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-