Заколот Пригожина підкреслив розбіжності в російській владі - Макрон

Заколот Пригожина підкреслив розбіжності в російській владі - Макрон

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що заколот найманців ПВК «Вагнер» підкреслює розбіжності, наявні у владних колах Російської Федерації.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

В інтерв’ю газеті Provence Макрон сказав, що марш ПВК «Вагнер» на Москву, який раптово зупинився, «показує розбіжності, що існують у російському таборі, і крихкість як його військових, так і допоміжних сил».

Французький лідер додав, що «ситуація ще розвивається», і він стежить за подіями.

«Все це має зробити нас дуже пильними і повністю виправдовує підтримку, яку ми надаємо українцям у їхньому опорі», – наголосив Макрон.

Читайте також: Макрон візьме слухавку, якщо Путін зателефонує, але сам йому дзвонити не буде

Як повідомлялося, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони Сергія Шойгу. Він узяв під контроль Ростов-на-Дону та частину Воронезької області, після чого «вагнерівці» вирушили на Москву.

Увечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що за погодженням з Путіним провів переговори з Пригожиним. Після цього ватажок ПВК «Вагнер» оголосив, що розвертає своїх найманців назад до «польових таборів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-