Латвія не видаватиме візи росіянам попри заколот Пригожина

Латвія не видаватиме візи росіянам попри заколот Пригожина

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що Латвія не видаватиме гуманітарні чи інші види віз росіянам, а також не змінюватиме запроваджені торік обмеження на перетин кордону навіть на тлі нинішніх подій у РФ.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Латвія уважно стежить за розвитком ситуації в РФ та обмінюється інформацією з союзниками. Охорона кордону посилена, видача віз або перетин кордону для росіян, які виїжджають з Росії у зв'язку з нинішніми подіями, не розглядатимуться. Прямої загрози для Латвії наразі немає», - написав Рінкевичс.

Національний мовник Латвії повідомляє про реакцію на події інших високопосадовців країни. Зокрема, прем'єр-міністр Кріш'яніс Каріньш сказав, що східний кордон під посиленим контролем, уряд Латвії, відповідальні органи та служби перебувають у тісній координації та стежать за подіями в Росії. Прем'єр-міністр також закликав жителів Латвії утриматися від поїздок у РФ і Білорусь.

Читайте також: Австрія застерегла своїх громадян від поїздок у шість областей РФ

Міністр внутрішніх справ Латвії Маріс Кучінскіс доручив Державній прикордонній охороні посилити заходи прикордонного контролю на кордоні з РФ і РБ. Він запевнив, що в разі необхідності буде залучена підтримка Національних збройних сил і додаткових ресурсів.

Як повідомляв Укрінформ, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

За його словами, Шойгу прилітав у Ростов-на-Дону, де особисто провів операцію зі знищення «вагнерівців».

"Вагнер" встановив контроль над військовими об’єктами у Ростові-на-Дону.

Пригожин заявив про намір дійти до Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-