ЗМІ: Очільники правлячої партії КНДР зібралися для обговорення оборонної стратегії

ЗМІ: Очільники правлячої партії КНДР зібралися для обговорення оборонної стратегії

Укрінформ
Правляча у Північній Кореї Трудова партія скликала розширений пленум свого Центрального комітету, найвищого керівного органу, для обговорення оборонної стратегії країни у відповідь на істотні зміни міжнародної обстановки.

Про це з посиланням на північнокорейське інформагентство KCNA повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Як ідеться у повідомленні, засідання ЦК Трудової партії Кореї (ТПК) 8-го скликання проходить під головуванням лідера країни й генерального секретаря партії Кім Чен Ина.

Упродовж кількох днів партійні очільники обговорюватимуть «питання державної дипломатичної та оборонної стратегії, щоб впоратися зі зміненою міжнародною обстановкою», а також розглянуть економічні проєкти, розпочаті в першій половині цього року.

Центральний комітет правлячої партії, до якого входять і всі вищі керівники державних відомств КНДР, відбувається в той момент, коли Північна Корея прагне зміцнити зв’язки з Росією та Китаєм на тлі загострення китайсько-американського суперництва та війни Росії проти України.

Пхеньян також зіткнувся зі значним посиленням співпраці у сфері безпеки між Південною Кореєю, Сполученими Штатами і Японією, які вирішили зміцнити стримування КНДР і, зокрема, до кінця року створити єдину систему обміну даними про північнокорейські ракетні пуски у режимі реального часу.

Читайте також: Штати запровадили санкції проти чиновників КНДР за розробку балістичних ракет

Останніми тижнями Пхеньян продовжував нагнітати напруженість, запустивши дві балістичні ракети малої дальності в четвер, а перед цим, 31 травня, провівши невдалу спробу запуску космічної ракети з військовим супутником-шпигуном.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати, на тлі зростання загроз із боку КНДР, продовжуватимуть посилення обороноздатності Японії, включаючи отримання нею можливостей вражати цілі на території противника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-