У Скандинавії бойкотують Mondelez через бізнес в Росії

У Скандинавії бойкотують Mondelez через бізнес в Росії

Укрінформ
Американська компанія Mondelez International, яка спеціалізується на виробництві солодощів, стикнулася з розширеним корпоративним бойкотом у скандинавському регіоні через присутність її бізнесу в Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У Mondelez висловили бажання зустрітися з урядом Норвегії, щоб захистити свій бізнес в країні.

Серед тих, хто останніми днями оголосив про припинення продажу продукції Mondelez, були авіакомпанії SAS та Norwegian Air, залізнична група SJ, мережа готелів Strawberry, роздрібний продавець Elkjop, транспортна група Fjord Line, а також Норвезька футбольна асоціація.

Як глобальний виробник снеків, печива «Oreo», шоколаду «Toblerone» та багатьох інших брендів, Mondelez має сильну присутність в Норвегії та Швеції через місцевих виробників шоколаду «Freia» та «Marabou».

«Хоча деякі західні компанії продали свої російські активи після вторгнення Росії в Україну минулого року, інші, такі як Mondelez, залишилися, незважаючи на спротив співробітників в інших країнах», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Один з найбільших у світі виробників алкоголю йде з ринку рф

Американська компанія заявила, що збирається зустрітися з відповідними урядовими міністерствами, щоб пояснити свою позицію, додавши, що вона не продає продукцію російського виробництва в Норвегії.

Також у компанії зазначили, що вони зберігають обмежену діяльність в РФ, припиняючи інвестиції та рекламу, та засудили російсько-українсьаку війну.

Компанії Північної Європи заявили, що їхнє рішення про припинення продажу продукції Mondelez ґрунтувалося на заяві Нацагентства України з питань запобігання корупції (НАЗК) щодо внесення американського виробника до «чорного списку».

Як повідомлялося, 25 травня НАЗК внесло компанію Mondelez International до переліку міжнародних спонсорів війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-