Іще дві області відправили гуманітарну допомогу Херсонщині

Іще дві області відправили гуманітарну допомогу Херсонщині

Фото
Укрінформ
Хмельниччина і Рівненщина відправили гуманітарну допомогу жителям Херсонщини, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на Телеграм- канал «Каховська ГЕС | штаб info», до першої партії з Рівненщини увійшли близько тонни хліба та харчів, 20 тисяч літрів води, корм для тварин та гігієнічні засоби.

"Мешканці області оперативно координуються та гуртуються у зборі й відправці гуманітарної допомоги. Сьогодні у зону екоциду виїдуть ще фури із необхідними речами", - йдеться в повідомленні.

Про допомогу з Хмельниччини повідомила у Телеграмі пресслужба Хмельницької ОВА з посиланням на першого заступника начальника ОВА Сергія Тюріна.

“Сьогодні завдяки запасам Держрезерву та об'єднанню зусиль волонтерів, ми сформували необхідну допомогу нашому регіону-побратиму та його жителям. Плануємо відправляти такі вантажі стільки, скільки буде потрібно. Разом ми подолаємо не тільки лихо, а й підлого ворога”, – сказав Тюрін.

За його словами, крім одягу, побутової хімії, постільної білизни, ковдр, матраців у постраждалий регіон поїдуть 20 генераторів, 200 лопат, 20 пар гумових чобіт.

Раніше Хмельниччина відправила 44 тонни питної води та 15 тисяч літрів палива, додав він.

Читайте також: Човни, помпи і генератори: Київщина відправляє другу партію допомоги до Херсонщини

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Затоплено частину Херсона і ще 80 населених пунктів. На правобережжі області організована евакуація людей з небезпечних місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-