У Маріуполі загарбники викинули у сміття бюст художника Куїнджі

У Маріуполі загарбники викинули у сміття бюст художника Куїнджі

Укрінформ
У тимчасово захопленому російською армією Маріуполі загарбники кинули до сміття бюст видатного художника Архипа Куїнджі.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Розбиті двори окупованого Маріуполя… Багатоповерхівки у самому центрі досі розбиті. Зокрема, де колись був Центр сучасного мистецтва та культури ім. Куїнджі. Галерея повністю розтрощена. Бюст видатного маріупольського художника кинули до сміття», - йдеться у повідомленні.

У міськраді підкреслили, що це демонструє відношення росіян до нашої культури та людей - їм (росіянам - ред.) не потрібні ані галереї, ані відновлення будинків мешканців.

«В евакуації муніципалітет Маріуполя вже працює над формуванням культурної деокупації, повернемо у місто гідне життя», - наголошується у повідомленні.

Читайте також: У Маріуполі загарбники демонтували пам’ятник художнику Куїнджі

Архип Куїнджі – відомий український живописець-пейзажист і педагог грецького походження з північного Приазов'я, народився у Маріуполі.

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Загарбники зносять пошкоджені ними будинки, щоб сховати сліди свого злочину.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Фото: Маріупольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-