Україна втратила 6,5 кубокілометра води внаслідок підриву Каховської ГЕС

Україна втратила 6,5 кубокілометра води внаслідок підриву Каховської ГЕС

Укрінформ
Через підрив росіянами дамби Каховської ГЕС Україна вже втратила 6,5 кубокілометра води.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів у Телеграмі.

«Це найбільша екологічна катастрофа з часів Чорнобиля. Щосекунди з Каховського водосховища витікає близько 40 тисяч кубометрів води. Україна вже втратила 6,5 кубокілометрів. Ведемо переговори з ОБСЄ та ЮНЕП щодо роботи їхніх експертів. Потрібне чітке розуміння, як цей акт “відчаю” росіян змінить довкілля, і як ми можемо відновити природу там, де це можливо», - наголосив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Читайте також: Перехоплення СБУ підтверджує, що Каховську ГЕС підірвала диверсійна група росіян

Зазначається, що представники Державного агентства водних ресурсів України та Державної екологічної інспекції 24/7 залучені до моніторингу стану довкілля на постраждалих територіях. Екоінспектори під обстрілами продовжують роботу над фіксацією та обрахунком збитків довкіллю.

«Поки що маємо перевищення концентрації нафтопродуктів у воді в кілька разів, але триває тенденція до зниження», – додали в Міндовкіллі.

Читайте також: РФ виділила шість мільйонів доларів на кампанію з дезінформації підриву Каховської ГЕС — розвідка

Як повідомлялося, рівень води в Каховському водосховищі за останню добу знизився ще на метр та продовжує знижуватися. Станом на 08:00 9 червня рівень Каховського водосховища в районі Нікополя становить 11,74 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-