Лукашенко помилував росіянку Сапегу

Лукашенко помилував росіянку Сапегу

Відео
Укрінформ
Авторитарний правитель Білорусі Олександр Лукашенко слідом за Романом Протасевичем, який пішов на угоду зі слідством, помилував його подругу, росіянку Софію Сапегу.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал губернатора Приморського краю Олега Кожем’яко.

У його повідомленні йдеться, що Сапегу 7 червня передали делегації Приморського краю, яку очолює Кожем'яко (Сапега родом з Владивостока). За словами губернатора, «Софія летить додому, до родини».

Як повідомлялося, Протасевича затримали у травні 2021 року внаслідок примусової посадки літака Ryanair у Мінську. Після затримання він пішов на угоду зі слідством, після чого його та його подругу Софію Сапегу перевели під домашній арешт. У січні 2022 року Протасевич, засуджений до 8 років, оголосив, що його відпустили з-під домашнього арешту (хоча кримінальну справу не припинено).

Читайте також: Лукашенко помилував ексредактора Nexta Протасевича

Сапегу засудили до шести років позбавлення волі. Вона відбувала покарання у гомельській колонії №4, де працювала швачкою.

Наприкінці вересня 2020 року Протасевич пішов із Nexta та очолив проєкт журналіста та блогера Ігоря Лосика, затриманого ще до виборів, "Білорусь головного мозку".

У квітні 2022 року телеграм-канали Nexta, Nexta Live та Luxta були визнані в Білорусі "терористичною організацією", їхня діяльність у країні заборонена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-