США ввели санкції проти міжнародної мережі за сприяння ракетній програмі Ірану

США ввели санкції проти міжнародної мережі за сприяння ракетній програмі Ірану

Укрінформ
Сполучені Штати запровадили санкції проти семи фізичних осіб і шести організацій в Ірані, КНР і Гонконзі у зв’язку з їхнім сприянням розвитку іранської програми зі створення нових балістичних ракет.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«Ця мережа проводила фінансові транзакції та сприяла закупівлі чутливих і критично важливих частин та технологій для ключових учасників програми розробки балістичних ракет Ірану», - зазначається в документі.

Уточнюється, що поставки проводилися для Міністерства оборони й матеріально-технічного забезпечення збройних сил Ірану (MODAFL), а також його дочірніх організацій – Parchin Chemicals Industries (PCI), Aerospace Industries Organization (AIO), Iran Electronics Industries (IEI) і P.B. Sadr.

Читайте також: Іран представив свою першу гіперзвукову балістичну ракету

Крім того, Мінфін США ввів санкції проти іранського аташе з питань оборони в Пекіні, який координував військові закупівлі з КНР для іранських кінцевих користувачів.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що Іран стрімко нарощує запаси збагаченого урану й нині має вже понад 100 кг урану, збагаченого до 60%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-