В Афганістані пройшли таємні переговори прем'єра Катару і лідера «Талібану» - Reuters

В Афганістані пройшли таємні переговори прем'єра Катару і лідера «Талібану» - Reuters

Укрінформ
Прем'єр Катару Мохаммед бін Абдулрахман Аль-Тані провів цього місяця таємні переговори з верховним лідером афганського "Талібану" Хайбатуллою Ахунзадою щодо врегулювання напруженості у відносинах з міжнародним співтовариством.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Переговори в місті Кандагар, які пройшли 12 травня, стали першою зустріччю лідера непублічних талібів з іноземним лідером.

Повідомляється, що серед інших питань, які шейх Мохаммед обговорив з Хайбатуллою, була необхідність покласти край забороні талібів на освіту дівчат і працевлаштування жінок.

"Ця зустріч є дипломатичним успіхом Катару, який критикував введення обмежень талібів щодо жінок, використовуючи давні зв'язки з ісламістським рухом для того, щоб домогтися більш тісної взаємодії з Кабулом з боку міжнародної спільноти", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Китай, Афганістан і Пакистан домовилися посилити співпрацю в боротьбі з тероризмом

Як зазначає видання, адміністрація президента США Джо Байдена була поінформована про переговори і "координує всі питання, які обговорювалися", включаючи просування діалогу з "Талібаном".

Як повідомляв Укрінформ, Організація Об’єднаних Націй знову засудила рішення очолюваного "Талібаном" уряду Афганістану заборонити жінкам працювати в ООН.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-