Китай, Афганістан і Пакистан домовилися посилити співпрацю в боротьбі з тероризмом

Китай, Афганістан і Пакистан домовилися посилити співпрацю в боротьбі з тероризмом

Укрінформ
Міністри закордонних справ Китаю, Пакистану й Афганістану під час переговорів у Ісламабаді домовилися посилити тристоронню співпрацю у сфері безпеки та боротьби з тероризмом.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Очільник МЗС Китаю Цінь Ган пообіцяв, що його країна продовжить зміцнювати співпрацю з Афганістаном і Пакистаном у сфері безпеки та боротьби з тероризмом, а також «рішуче виступатиме проти подвійних стандартів».

Він наголосив на необхідності розширення протидії тероризму як у рамках співпраці між трьома країнами, так і в координації та взаємодії всіх сусідніх з Афганістаном держав.

Окремо Цінь Ган висловив стурбованість безпекою громадян КНР, а також китайських проєктів у Пакистані й Афганістані та сказав, що Пекін сподівається на посилення їх захисту від терористичних нападів.

Читайте також: Експрем’єру Пакистану висунули звинувачення у тероризмі

Очільники МЗС Пакистану та Афганістану Білавал Бхутто Зардарі та Амір Хан Муттакі зі свого боку підтвердили готовність своїх країн активно сприяти тристоронньому співробітництву не лише в питаннях боротьби з тероризмом, а й у сферах політики, безпеки та економіки.

Зазначається, що міністри наголосили на неприпустимості «втручання у внутрішні справи Афганістану». А також указали на незаконність односторонніх санкцій проти цієї країни й «усіх дій, які підривають регіональний мир і стабільність», маючи на увазі запроваджені низкою держав обмеження у відповідь на політику уряду Талібану, зокрема, обмеження прав афганських жінок на освіту та роботу.

Читайте також: У столиці Афганістану відбувся марш жінок – закликали не визнавати уряд Талібану

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року уряд талібів заборонив афганським жінкам працювати в неурядових організаціях нібито через те, що вони неправильно носили хіджаб і не дотримувалися правил гендерної сегрегації. У квітні уряд поширив заборону на офіси та агентства ООН в Афганістані.

Фото: Xinhua/Ahmad Kamal

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-