У Львові відзначили День Героїв

У Львові відзначили День Героїв

Фото
Укрінформ
Екуменічною молитвою та культурно-мистецькими заходами відзначили День Героїв у Львові.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Сьогодні відзначаємо День Героїв, людей, завдяки яким ми маємо шанс жити і бути тут. Це люди, яким треба дякувати кожного дня, щодня за них молитися і пам’ятати. У Гарнізонному храмі кожен може написати лист до Героя, який вже ніколи не зможе його прочитати: пишуть жінки, діти, батьки. І це невимовний біль. Пам’ятаймо тих, хто віддав життя як на цій війні, так і на всіх війнах в ім’я України», – наголосив очільник Львівщини Максим Козицький.

Відтак, представники влади, військові, громадськість взяли участь у молитві за Україну та її захисників. Екуменічну молитву провели у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла УГКЦ у Львові.

Пізніше на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку презентували культурно-мистецьку програму. Присутні хвилиною мовчання вшанували полеглих Героїв та виконали Державний Гімн України.

Українські патріотичні пісні для усіх присутніх виконав Павло Табаков та вихованці його творчої школи, а також оркестр Національної академії сухопутних військ, які музично супроводжували захід.

У Львові відзначили Свято Героїв / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Читайте також: У Києві презентували перший автограф Симона Петлюри на публічному документі

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня у Зашкові у Меморіальному музеї Євгена Коновальця відзначили 85-ту річницю смерті голови ОУН та День Героїв.

День Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків та воячок — борців за самостійну соборну Українську державу, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, УГА, ОУН, УПА, а також героїв Небесної Сотні та сучасної національно-визвольної російсько-української війни. У сучасному вигляді цей День відзначається 23 травня, але святкові та пам'ятні заходи відбуваються впродовж усього тижня, на який припадає свято. Львівська обласна рада ухвалила рішення про святкування у четверту неділю травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-