На Львівщині в родинному маєтку Євгена Коновальця відзначили День Героїв

На Львівщині в родинному маєтку Євгена Коновальця відзначили День Героїв

Фото
Укрінформ
У Зашкові у Меморіальному музеї Євгена Коновальця відзначили 85-ту річницю смерті голови ОУН та День Героїв.

Про це у Фейсбуці повідомила Львівська обласна рада, передає Укрінформ.

“Меморіальний музей Євгена Коновальця був створений у будинку, в якому він народився, ріс і в якому жила його родина. У День Героїв, який ми сьогодні відзначаємо в річницю смерті Коновальця, ми вшановуємо всіх полеглих героїв, починаючи від часів Київської Русі, Козацької держави, Січових Стрільців, УПА і до сьогоднішніх днів. Цим ми показуємо, що герої не вмирають”, — наголосив директор Львівського історичного музею Роман Чмелик.

Біля будинку, де народився Євген Коновалець, відбулася панахида у пам'ять про Коновальця та загиблих українських героїв, а також віче і концерт на патріотичну тематику.

“Сьогодні День Героїв, проголошений у 1941 році Організацією Українських Націоналістів на честь лицарів української нації Євгена Коновальця, Симона Петлюри, Миколи Міхновського та багатьох інших. Євген Коновалець загинув 23 травня 1938 року в Роттердамі від рук кремлівського агента Судоплатова. Москва розуміла, що Коновалець творить сучасну українську націю. Хоча Україна і не здобула незалежності у 20-х роках минулого століття, Коновалець створив ОУН, об'єднавши колишніх офіцерів УНР, Галицької армії і провідних громадсько-політичних діячів. Ця організація стала ядром боротьби за здобуття української незалежної держави”, - зазначив історик, депутат Львівської обласної ради, керівник меморіально-пошукового центру "Доля" Святослав Шеремета.

На Львівщині в родинному маєтку Євгена Коновальця відзначили День Героїв / Фото: Львівська обласна рада

Під час відзначення Дня Героїв курсанти Ліцею імені Героїв Крут показали навички володіння зброєю, уміння керувати квадрокоптером та засобами зв'язку, а також продемонстрували, як працює роботизована техніка, розроблена львівськими науковцями для допомоги військовим.

Читайте також: Президента просять ініціювати перепоховання Євгена Коновальця

Як відомо, Євген Коновалець — український державний, військовий та політичний діяч, полковник Армії УНР, командир Січових Стрільців, член Стрілецької Ради, командант УВО, голова Проводу українських націоналістів, засновник та перший голова ОУН, один із ідеологів українського націоналізму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-