Генрі Кіссінджер сьогодні святкує свій сторічний ювілей

Генрі Кіссінджер сьогодні святкує свій сторічний ювілей

Укрінформ
Сьогодні колишньому державному секретареві США Генрі Кіссінджеру виповнюється 100 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Колишній дипломат та радник президента Генрі Кіссінджер відзначає 100-річчя, переживши багатьох політичних сучасників, які керували Сполученими Штатами в один з найбурхливіших періодів, включаючи президентство Річарда Ніксона та війну у В'єтнамі.

Окрім того, Кіссінджер відомий як публічний промовець, якого запрошували на найвідоміші політичні форуми, та як науковець та автор книг.

Народився Кіссінджер у Німеччині 27 травня 1923 року, він відомий своєю ключовою роллю в американській зовнішній політиці 1960-х та 1970-х років.

Девід Кіссінджер, син Генрі, сказав, що сторіччя його батька «може мати вигляд неминучості для кожного, хто знайомий з його силою характеру та любов’ю до історичного символізму. Він не тільки пережив більшість своїх однолітків, відомих недоброзичливців та учнів, а й залишався активним».

Читайте також: Кіссінджер знову закликав домовлятися з путіним про мир в Україні

Девід Кіссінджер також написав, що цього тижня Генрі Кіссінджер відвідає Нью-Йорк, Лондон та своє рідне місто Фюрт у Німеччині.

Як повідомлялося, колишній держсекретар США та радник з питань нацбезпеки Білого дому Генрі Кіссінджер, відомий своєю позицією проти приєднання України до НАТО, під час виступу у вівторок на Всесвітньому економічному форумі у Давосі погодився, що членство в Альянсі для Києва було б доречним.

Фото: Adam Berry/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-