Atlantic Council підтвердив, що експосол США Гербст мав симптоми отруєння

Atlantic Council підтвердив, що експосол США Гербст мав симптоми отруєння

Укрінформ
Впливовий аналітичний центр Atlantic Council (м. Вашингтон) підтвердив інформацію про можливе отруєння в 2021 році одного з найбільших критиків кремлівської влади експосла США в Україні Джона Гербста, який зараз працює в цій організації.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій Atlantic Council на офіційному вебсайті, передає Укрінформ.

«Новинний веб-сайт «Агентство» із посиланням на кілька неназваних джерел повідомив, що посол Гербст був одним із щонайменше чотирьох людей, які за останні два роки зазнали ймовірних отруєнь або вторгнень (у помешкання – ред.) невідомих осіб, пов’язаних із російськими спецслужбами»,- зауважили в Atlantic Council.

При цьому підтверджується, що у квітні 2021 року Джон Гербст відчув симптоми, які могли свідчити про отруєння, зокрема підвищений рівень токсинів у крові. Тоді медики надали ефективну допомогу колишньому послу, однак не змогли довести, що це було отруєння. Повідомляється також, що посол Гербст повністю одужав після цього інциденту.

Пізніше Atlantic Council співпрацював з федеральними правоохоронними органами з цього питання, які пізніше також взяли зразок крові у посла Гербста, втім результати лабораторних досліджень не виявили токсичних сполук.

Читайте також: Україна має негайно отримати далекобійну артилерію й літаки F-16 – Гербст

«Здоров’я та безпека нашого персоналу є найвищим пріоритетом, - заявив у цьому зв’язку генеральний директор центру Фредерік Кемпе, - ми зв’язалися з правоохоронними органами відразу в момент хвороби посла Гербста, але через результати тесту ми вирішили не оприлюднювати інцидент».

Як повідомляв Укрінформ, Джон Гербст служив п’ятим надзвичайним і повноважним послом США в Україні (2003-2006 рр.). До цього він обіймав багато дипломатичних посад і був, у тому числі, генеральним консулом в Єрусалимі та послом США в Узбекистані. Наразі він очолює Євразійський центр імені Діну Патрічіу при Atlantic Council у Вашингтоні. Джон Гербст є одним із провідних експертів у США, які аналізують та реагують на загрози з боку Росії Сполученим Штатам і Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-