Президент Бразилії хоче запропонувати посередництво для миру в Україні

Президент Бразилії хоче запропонувати посередництво для миру в Україні

Укрінформ
Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва вкотре заявив про своє бажання виступити посередником у мирних переговорах між Україною та москвою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Metropoles.

Бразильський лідер хоче обговорити це питання на прийдешньому саміті країн Групи семи в Японії.

Під час зустрічі з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте Лула заявив, що мир в Україні може бути досягнутий шляхом переговорів, під час яких Бразилія допоможе знайти "золоту середину".

"Україна фактично не може змиритися з окупацією своєї території, вона має чинити опір. ЄС має рацію в прийнятому рішенні (підтримувати Україну - ред.), а Бразилія та інші країни мають рацію в бажанні знайти золоту середину. Я думаю, що це можливо. Якби я не вірив, що це можливо, я б не брався за це", - зазначив Лула да Сілва.

Читайте також: У ПАР заперечили намір вийти з Міжнародного кримінального суду

Президент заявив, що вже обговорював це питання з лідерами Китаю, Великої Британії та Нідерландів. Також президент Бразилії збирається порушити цю тему під час зустрічей на полях саміту "Групи семи", який відбудеться в Японії.

Як повідомлялося, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва розкритикував російське вторгнення в Україну. Він зазначив, що «відданий пошуку мирної формули для припинення конфлікту». Раніше Лула да Сілва запропонував Україні поступитися Кримом, щоб припинити війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-