Китай рішуче виступає проти продажу Сполученими Штатами зброї Тайваню

Китай рішуче виступає проти продажу Сполученими Штатами зброї Тайваню

Укрінформ
Китай рішуче виступає проти продажу Сполученими Штатами зброї Тайваню і закликає США припинити військові контакти з островом.

Про це на брифінгу заявила речниця МЗС КНР Мао Нін, коментуючи візит делегації представників оборонних підприємств США на Тайвань та їхню участь в оборонному форумі 3 травня, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Продаж Сполученими Штатами зброї Тайваню серйозно порушує принцип одного Китаю та три спільні китайсько-американські комюніке, зокрема, комюніке від 17 серпня (1982 року, яким США визнають уряд КНР єдиним законним урядом Китаю та існування лише одного Китаю, частиною якого є Тайвань – ред.). Китай рішуче виступає проти них», - сказала Мао.

За її словами, візит «делегації з 25 американських торговців зброєю» на Тайвань та їхня участь в оборонному форумі є «ще одним доказом того, що США перетворюють Тайвань на порохову бочку, що лише приносить неприємності нашим тайванським співвітчизникам».

Читайте також: Китай заявив, що Тайвань належить йому «історично» - на спроби отримати незалежність буде реакція

Дипломат розповіла, що під час проведення форуму «люди з усіх верств суспільства» зібралися на протест «проти тих, хто домагається підтримки США для незалежності», а також висловити підтримку єдиного Китаю по обидва береги Тайванської протоки.

«Ми знову закликаємо США… припинити продаж зброї та військові контакти з Тайванем, а також припинити дії, які можуть спричинити напруженість у Тайванській протоці», - сказала речниця, додавши, що Пекін вживатиме твердих і рішучих заходів для захисту суверенітету Китаю та інтересів його безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати мають намір безоплатно передати Тайваню різноманітного озброєння на 500 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-