Байден захоплений хоробрістю ЗСУ та народу України

Байден захоплений хоробрістю ЗСУ та народу України

Укрінформ
Президент США Джо Байден назвав український народ «напрочуд хоробрим» і дав високу оцінку американським військовим лідерам, які допомагають Україні у боротьбі з жорстоким російським вторгненням.

Про це Байден сказав на вечері у Білому домі для голів командувань збройних сил США, передає Укрінформ з посиланням на Голос Америки.

«Ви озброїли, оснастили та навчили горду і хоробру українську армію та допомогли їм зберегти свободу та демократію», – сказав американський лідер.

Байден повідомив, що до російського вторгнення він багато часу приділяв українським питанням і часто контактував із Верховною Радою.

«Але я повинен зізнатися, що я був трохи здивований тим, наскільки мужні, наскільки напрочуд хоробрі не лише військові, а й український народ», – сказав президент США.

Читайте також: Білий дім: Ми раді почути від спікера Маккарті слова на підтримку України

«Вони роблять просто неймовірну роботу. І це завдяки вам», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Сполучені Штати оголосили, що виділяють новий транш допомоги Україні у сфері безпеки й оборони вартістю $300 млн, який включатиме, головним чином, боєприпаси та інше озброєння, яке потребують ЗСУ.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-