Британський міністр розкритикував залізничників через страйк у день фіналу Євробачення

Британський міністр розкритикував залізничників через страйк у день фіналу Євробачення

Укрінформ
Міністр із питань транспорту Великої Британії Марк Харпер розкритикував профспілку залізничників RMT, яка оголосила страйк у день фіналу Євробачення.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв’ю BBC.

«Причина, чому це (страйк у день фіналу "Євробачення" – ред.) так жахливо, полягає в тому, що це не наш пісенний конкурс. Ми проводимо його для України», - заявив Харпер.

Він додав, що RMT має бути «солідарним з українськими залізничниками, які стали мішенню атак президента росії володимира путіна під час його війни з Україні».

У самій профспілці зазначили, що їм нічого додати, окрім своїх попередніх заяв.

Раніше профспілка залізничників RMT заявила, що запустить страйк серед 14 залізничних операторів протягом 24 годин у суботу, 13 травня – у день, коли Ліверпуль прийматиме фінал Євробачення від імені України.

Читайте також: Король Британії представив сцену Євробачення-2023

Як повідомляв Укрінформ, пісенний конкурс "Євробачення" цьогоріч пройде у Ліверпулі після того, як Україна, яка перемогла на конкурсі 2022 року з піснею Stefania гурту Kalush Orchestra, не змогла задовольнити вимоги щодо проведення конкурсу через безпекові побоювання, спричинені російським вторгненням.

Півфінали конкурсу відбудуться 9 та 11 травня, фінал - 13 травня. Україну на конкурсі представлятиме гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Фото: James Manning/PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-