Євросоюз запровадив санкції проти російської компанії за підтримку режиму Асада

Євросоюз запровадив санкції проти російської компанії за підтримку режиму Асада

Укрінформ
Європейський Союз запровадив санкції проти 25 фізичних і 8 юридичних осіб в рамках обмежувальних заходів ЄС з огляду на ситуацію в Сирії. Серед них – компанія з рф.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Ради ЄС.

Зазначається, що ЄС вніс у санкційний список російську інженерно-будівельну компанію «Стройтрансгаз» і компанію Gecopham, контрольовану Міністерством нафти і мінеральних ресурсів Сирії, за надання підтримки режиму Башара Асада.

За даними Ради ЄС, більшість сьогоднішніх доповнень в санкційні списки спрямовані на осіб та організації, відповідальні за виробництво та торгівлю наркотичними препаратами.

«Торгівля амфетаміном стала керованою режимом бізнес-моделлю, збагачує внутрішнє оточення режиму та забезпечує йому доходи, які сприяють його здатності продовжувати політику репресій проти цивільного населення», - йдеться у пресрелізі.

З цієї причини Рада ЄС включила до списку членів сім’ї Асада, включно з двоюрідними братами Башара Асада, лідерів і членів пов’язаних з режимом збройних формувань і бізнесменів, які мають тісні зв’язки з сім’єю Асада, а також осіб, пов’язаних із сирійською армією та сирійською військовою розвідкою.

Загалом список осіб та компаній, які підпадають під санкції з огляду на ситуацію в Сирії, наразі включає 322 особи, щодо яких діє замороження активів і заборона на в’їзд, а також 81 організація, щодо яких діє замороження активів.

Читайте також: Британія оголосила про нові санкції проти Ірану

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня Кабінет Міністрів України підтримав рішення внести на розгляд Ради національної безпеки та оборони пропозиції щодо застосування санкцій проти Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-