ЄС створив цивільну місію у Молдові для протидії гібридним загрозам

ЄС створив цивільну місію у Молдові для протидії гібридним загрозам

Укрінформ
Європейський Союз заснував цивільну місію EU Partnership Mission in the Republic of Moldova (EUPM Moldova) для посилення стійкості сектору безпеки Молдови.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Ради ЄС.

«Ми спостерігаємо продовження та посилення та спроб росії дестабілізувати Молдову за допомогою гібридних дій. Сьогодні ми посилюємо підтримку ЄС у захисті безпеки, територіальної цілісності та суверенітету Молдови. Розгортання цієї нової місії є ще одним важливим політичним знаком підтримки ЄС у нинішніх складних обставинах», - заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Зазначається, що метою цивільної місії EUPM Moldova буде підвищення стійкості сектору безпеки країни в сферах управління кризами та гібридними загрозами, включаючи кібербезпеку, а також протидію маніпулюванню іноземною інформацією та втручанню.

Місія надаватиме консультації на стратегічному рівні щодо розробки стратегій і політики, а також визначатиме потреби у нарощуванні потенціалу для раннього попередження, виявлення, ідентифікації, визначення загроз та реагування на гібридні загрози.

Читайте також: Санду про політику рф щодо Молдови: Від кремля лунають лише погрози

«У відповідь на запит Молдови, EUPM Moldova матиме початковий мандат на два роки, а її оперативний штаб перебуватиме в Молдові», - йдеться у пресрелізі.

Найближчим часом буде призначено керівника місії, а до цього часу керувати проєктом на місці буде Стефано Томат, виконавчий директор із одного з директоратів Європейської служби зовнішніх справ.

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця Боррель заявив, що Євросоюз направить цивільну місію до Молдови, щоб допомогти країні протистояти гібридним загрозам.

Фото з сайту euneighbourseast.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-