Японія розгорнула на Окінаві перехоплювачі балістичних ракет

Японія розгорнула на Окінаві перехоплювачі балістичних ракет

Укрінформ
Сили самооборони Японії розгорнули на найзахіднішому острові в префектурі Окінава ракети-перехоплювачі PAC3 в очікуванні оголошеного Північною Кореєю запуску її першого розвідувального супутника, що відбуватиметься з використанням технології балістичних ракет.

Як передає Укрінформ із посиланням на NHK, транспортний літак доставив ракетну установку до вказаного району в неділю вранці.

Розгортання елементів протиракетної оборони (ПРО) відбувається за наказом міністра оборони Ясуказу Хамада з метою підготовки до можливого знищення балістичних ракет або інших запущених Північною Кореєю об’єктів, які можуть приземлитись на території Японії.

Читайте також: Байден оновить гарантії безпеки для Кореї від ядерних провокацій з боку КНДР, Китаю та росії – Reuters

Морські сили також виводять на бойове чергування есмінці, оснащені американськими системами «Іджіс» із новітніми засобами виявлення і перехоплення ракет.

Хоча Північна Корея не розкрила дати запуску чи будь-яких інших подробиць стосовно виведення свого супутника на навколоземну орбіту, Японія проводить завчасну підготовку своєї ПРО, оскільки під час попередніх пусків у 2012 і 2016 роках північнокорейські ракети пролетіли над територією префектури Окінава, створюючи загрози жителям у разі падіння.

Читайте також: Пхеньян заявив про «остаточний і незворотний» статус КНДР як світової ядерної держави

Як повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав Агентству космічного розвитку країни підготувати виведення в космос першого військового розвідувального супутника КНДР.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-