Винищувачі Данії та Швеції вперше спільно супроводжували російський літак над Балтійським морем

Винищувачі Данії та Швеції вперше спільно супроводжували російський літак над Балтійським морем

Укрінформ
Винищувачі Данії та Швеції 20 квітня виявили та супроводили російський військовий літак у повітряному просторі над Балтійським морем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міністерства оборони Данії.

Як зазначається, це перший випадок подібної співпраці між двома скандинавськими країнами.

російський літак Кут-А прямував з Калінінграда на захід у міжнародному повітряному просторі. Винищувачі Данії та Швеції спільно простежили за курсом російського літака. Після чого розділилися та повернулися до своїх баз.

В Міноборони Данії зазначають, що це була рутинна операція, адже російські літаки регулярно патрулюють простір над Балтійським морем, що спонукає Данію підіймати в небо винищувачі.

«Ми живемо у непевний час, на який фундаментально впливає агресивна поведінка росії. Ми маємо очікувати, що територія Балтійського моря буде характеризуватися вищим рівнем напруги, ніж ми звикли. У нас тісна та міцна співпраця зі Швецією, тому ми дуже позитивно дивимось на членство Швеції у НАТО, що зміцнить безпеку в скандинавському регіоні, в Європі та в усьому трансатлантичному регіоні», – сказав виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Читайте також: Американські винищувачі перехопили стратегічні бомбардувальники рф біля Аляски

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня британські літаки RAF Typhoon перехопили пару російських винищувачів та літак-розвідник, що летіли поблизу повітряного простору країн НАТО над Балтійським морем.

Фото: The Danish Armed Forces

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-