В ООН кажуть, що готові згорнути свою діяльність в Афганістані

В ООН кажуть, що готові згорнути свою діяльність в Афганістані

Укрінформ
Організація Об’єднаних Націй готова наступного місяця згорнути свої проєкти і вивезти іноземний персонал з Афганістану, якщо їй не вдасться переконати талібів дозволити місцевим жінкам працювати в організації.

Про це заявив керівник Програми розвитку ООН Акім Стайнер, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

На початку місяця стало відомо, що таліби заборонили співробітницям-афганкам, які працюють у місії ООН в Афганістані, виходити на роботу. 5 квітня ООН повідомила, що таліби офіційно висунули вимогу, щоб афганські співробітниці не працювали у складі місії ООН на території Афганістану.

Читайте також: Генсек ООН закликав покарати винних у загибелі його підлеглих у Судані

Голова Програми розвитку ООН повідомив агенції Associated Press, що наразі представники організації ведуть з талібами переговори, сподіваючись, що ті скасують заборону на роботу афганок у гуманітарних місіях ООН.

Таліби після приходу до влади у 2021 році послідовно обмежили афганок у правах, попри попередні обіцянки дотримуватися прав жінок. Ісламісти ліквідували міністерство у справах жінок, обмежили доступ до шкільної та вищої освіти для студенток, заборонили жінкам займатися спортом, жінок-телеведучих зобов’язали носити хіджаб.

Читайте також: Таліби заборонили жінкам в Афганістані працювати в установах ООН

В оприлюдненому у вівторок звіті ООН йдеться, що Афганістан, економіка якого значною мірою залежить від зовнішньої фінансової підтримки, гостро потребує більшої кількості працюючих жінок та безперервної освіти дівчаток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-